חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סדנת הכנת מקרונים בפריז

עזרה בתכנון הטיול לפריז ודיסני? השאירו פרטים 👇

סדנת מקרונים בפריז- פטיסיירים צרפתים ליום אחד

עוגיית המקרון היא אולי אחד מסמליה המוכרים של צרפת. יש האומרים כי העוגייה הקטנה מסמלת את העיר פריז- צבעונית, מעוצבת ומכילה בתוכה עולם שלם של טעמים מופלאים.

אם ברצונכם לחוות את פריז בצורה ייחודית ואותנטית, וליהנות על הדרך מסט מקרונים טעים, סדנת מקרונים היא רעיון מצוין:

אך לפני שנתחיל, לאלו מאיתנו שלא מכירים, נסביר מהם מקרונים:

המקרון הצרפתי הוא עוגייה שלא מכילה קמח, חמאה או שמן, אלא עיקר מרכיביה הם חלבון ביצה, סוכר ואגוזים. המקרון בנוי משתי שכבות דקות של בצק צבעוני וביניהם שכבת קרם

עם השנים קולינרית המקרונים מתפתחת וכיום ניתן למצוא מקרונים בצבעים וטעמים שונים ומגוונים.

המקרון הצרפתי המוכר לנו כיום הוא וריאציה למקרון המקורי שראשיתו באיטליה. הוגה המקרון הצרפתי הוא השף פייר דפונטן  (Pierre Desfontaines) שף המאפייה המפורסמת הפריזאית "לאדורה", אותה נזכיר בהמשך המאמר. עוגיות המקרון נחשבות למסובכת וקשות להכנה מכיוון שהמתכון להצלחה או כישלון מבוסס על דיוק- במרכיבים, בבחישה ובזמן האפייה הקפדני.

סדנת מקרונים יוקרתית בגלארי לאפאייט

אחת מסדנאות המקרונים הנחשבות והאיכותיות מתרחשת בגאלרי לאפאייט (Galeries Lafayette) המפורסמת.

בסדנה זו, תלמדו כיצד להכין את המקרון המושלם, על ידי הדרכה וליווי צמודים משף קונדיטור צרפתי.

במשך שעה וחצי תעברו יחד את השלבים להכנת המקרון המוצלח ביותר- תיצרו יחד את הבצק ואת המילוי, ותרכיבו אותם יחד, ותצאו עם 4 עוגיות מקרון בעבודת ידכם. כמובן שתקבלו את המתכון ותוכלו לחזור גם בארץ על סוד ההצלחה.

טעמי העוגיות אותם תכינו הם בדרך כלל האהובים על כולם- שוקולד, פיסטוק, פטל ועוד..

למי מתאימה הסדנה?

סדנת המקרונים מתאימה במיוחד לחובבי אפייה וקולינריה, שכן רוב הסדנה מתבססת על הדרכות והדגמות. הפעילות מומלצת מגילאי נוער ומעלה, ומתאימה למשפחות, זוגות וחברים שרוצים להיחשף לעולמו המופלא של המקרון.

פרטים חשובים:

הסדנה מתרחשת בקבוצות של עד 18 איש. הגיל המינימאלי להשתתפות בסדנה הינו 12. ההדרכות בסדנה הינן באנגלית.

משך הסדנה הינה שעה וחצי

מיקום: מרכז גאלרי לפייט (Galeries Lafayette). L’Appartement Lafayette בקומה השלישית.

ניתן בקלות להגיע ממרכז העיר בתחבורה ציבורית- הדרך המומלצת ביותר הינה מטרו לתחנת Chaussée d'Antin — La Fayette.

 

בכל יום ישנן כמה סדנאות, ניתן לבחור יום ושעה באתר הזמנת הכרטיסים.

מומלץ להגיע למקום מספיק זמן מראש כדי למצוא בתוך גלרי לאפאייט את נקודת הסדנה.

מחיר הסדנה: 55 אירו למשתתף.

''אמנות המקרון'' - הסדנה המעמיקה

הסדנה מתאימה לחובבי תחום האפייה, והינה מעמיקה יותר מהסדנה הראשונה.

סדנה זו מועברת על ידי שפית מצויינת, שלמדה כיצד להכין את העוגיות הטעימות במכון Lenôtre , אחד מבתי הספר לפטיסרי הטובים והמפורסמים בעולם

במהלך סדנה בת שעתיים וחצי, תחשוף בפניכם נעמי השפית את הסודות כיצד להפוך את המקרון ליצירת אמנות של ממש.

בסדנה תכינו שני סוגי מקרונים, במילויים קלאסיים שונים כמו שוקולד, קרמל מלוח, קפה, לימון או פיסטוק.

כמובן שבסיום הסדנה תצאו עם השלל אותו הכנתם ותוכלו ליהנות ממקרונים איכותיים ומשובחים, וגם עם המתכון הסודי.

 

פרטים חשובים:

הסדנה מתרחשת בקבוצות קטנות של עד 8 איש. ההדרכות בסדנה הינן באנגלית.

משך הסדנה – שעתיים וחצי

מיקום: 92 Rue Nollet (שם המקום- Les Secrets Gourmands De Noémie)

מיקום הסדנה מעט מרוחק ממרכז העיר, ונמצא כ-2 ק"מ מרובע המונמרטר. ניתן כמובן לשלב את הסדנה עם ביקור ברובע מדהים זה.

ניתן להגיע בקלות בתחבורה ציבורית אל הסדנה ממרכז העיר.

שעות הסדנה משתנות מיום ליום- מידע על שעות הסדנאות נמצא באתר האינטרנט.

יש להזמין כרטיסים מראש באתר האינטרנט

מחיר הסדנה: 115 אירו למשתתף.

היכן למצוא את המקרון הטוב בפריז:

 לאלו מכם שפחות בעניין של להכין מקרונים ויותר בעניין של לטעום אותם, או אלו שרוצים לאחר הסדנה להשוות את שלהם למקרונים הטובים בעיר, קיבצנו לכם את המקומות הטובים ביותר בעיר האורות לטעום בהם מקרונים:

  1. Pierre Hermé (פייר הרמה)- רשת פטיסרי מפורסמת ולה סניפים רבים בעיר פריז. באם נתקלתם באחד מסניפי הרשת, אתם חייבים לטעום את המקרונים שלהם. הרמה, שמקדיש את חייו לעולם האפייה והמקרונים, זכה בשנת 2016 לתואר השף- קונדיטור הטוב בעולם. פייר הרמה נחשב למקום הטוב בעיר לטעום את עוגיית המקרון.
  2.   Ladurée (לאדורה)– מדריך מקרונים לא יכול להיות שלם מבלי להזכיר את המוסד האייקוני למקרונים של פריז. מוסד זה מוקדש כולו לאמנות המקרונים, ומוכר בכל יום כ15,000 מקרונים. גם לו סניפים רבים בעיר פריז, והטעמים.. וואו.
  3.   Maison Mulot – Saint Germain des Prés (מיזון מולו) –  פטיסרי מפורסמת ברובע סן ז'רמן התוסס, בה תוכלו למצוא בנוסף למאפים ולחמים את עוגיות המקרון המדהימות. תוכלו לטעום מקרונים בטעמים לא שגרתיים כמו מקרון פסיפלורה- בזיליקום.

כתובת:  Rue de Seine, Paris76  

  1.   RICHART (רישאר)- חנות שוקולד ובה מקרונים מצוינים, ובכלל בכלל לא שגרתיים. נסו לטעום את הטעמים המיוחדים שמוצעים במקום כמו מקרון גבינת העיזים (Chèvre-Thym) מקרון תאנה, או מקרון כבד אווז.

 כתובת:  Rue Bonaparte 27, Paris

לסיכום, עוגיות המקרון הצרפתיות הן אמנות של ממש. חובבי אפייה וקולינריה גדולים יעידו כי בעיר פריז נמצאים המקרונים הטובים בעולם, אז אל תפספסו טעימה מהם בעת הביקור בעיר. 

אם אתם אנשי אפייה, חובבי קולינריה או מטיילים שרוצים לחוות את פריז בדרך מיוחדת וטעימה, הגיעו לסדנה שתלמד אתכם כיצד להכין בצורה מושלמת את העוגייה המשובחת. סדנת הכנת המקרונים תיקח אתכם לבילוי אותנטי ולא שגרתי, במהלכו תטעמו, תחוו ותספגו היסטוריה ואווירה של המטבח הצרפתי העשיר.

רוצה לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בדיסני מתחילה כאן

מחכים לך בפייסבוק!

דילוג לתוכן