חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

המאפיות השוות של פריז – סיור קולינרי בעיר האורות

עזרה בתכנון הטיול לפריז ודיסני? השאירו פרטים 👇

המאפיות והפטיסרי הכי טובות בפריז- חוויה טעימה בעיר האורות

כולל סיור מאחורי הקלעים במאפייה פריזאית

את הכתבה הבאה לא מומלץ לקרוא רעבים.. אבל מומלץ מאוד לקרוא אותה לפני שאתם מגיעים לביקור בעיר האורות.

מה לא נאמר על פריז? בירת הקולינריה, עיר הבאגטים, עיר הקוראסונים והמקרונים. כשהולכים ברחובות פריז נדמה כי מספר המאפיות שווה למספר התיירים בעיר, כלומר המון, ולא משנה באיזה רובע או אזור בעיר אנו נמצאים, בכל פינת רחוב תחכה לנו מאפייה המציעה כל טוב.

בכל שהות שלנו בפריז אנו מנסים להבין מה סוד הקסם, מה יוצר את הקוראסון הנימוח המושלם עם השוקולד שנמס בפה או את הבאגט הקראנצ'י הטעים. לתשובה לשאלה עדיין לא הגענו, אך אספנו לאורך השנים את שמות המאפיות הטובות והמיוחדות, המתויירות והמקומיות שיש לעיר להציע.

אז בואו נטעם מהקרם דה לה קרם שיש למאפיות ולפטיסרי הפריזאיות להציע:

Cedric Grolet (סדריק גרולה)

 את הרשימה בחרנו להתחיל עם המיוחדת (וגם המתויירת) ביותר. לפני הפטיסרי, נזכיר את העומד מאחוריה- סדריק גרולה, על שמו נקרא המקום. סדריק נחשב לכוכב מספר אחד בתחומו, כאשר רשימת תארי הכבוד שלו ארוכה כמו התור לפטיסרי שלו. 

סדריק, זוכה מגזינים רבים בתואר הפטיסייר הטוב ביותר כבר שנים, פתח שני מקומות שונים בעיר פריז.

המקום הראשון, פטיסרי- מאפייה בה תוכלו ליהנות מקוראסונים איכותיים, מאפים מדהימים וקינוחים מטורפים. הפטיסרי ממוקם בשדרות האופרה, לא רחוק מגני טויילרי. זוהי המאפייה המבוקשת ביותר בעיר, ולכן צפו לתורים ארוכים שיכולים להגיע עד לשעה המתנה. המחירים- יקרים, בהתאם לביקוש. אל תפספסו את קוראסון החמאה ועוגת הפטל.

כתובת: 35 Av. de l'Opéra, Paris

הפטיסרי השני של סדריק נמצא לא רחוק משם, ליד שדרות ריבולי, והוא מוקדש כולו לקינוחי פירות מעוצבים היטב. את המקום תוכלו גם כאן לזהות לפי התור הרב. אל תפספסו טעימה מקינוח התפוח וקינוח הלימון. עיצוב הקינוחים נפלא, והטעמים נפלאים עוד יותר. גם כאן צפו למחירים גבוהים יחסית.

כתובת: 6 Rue de Castiglione, Paris.

Stohrer (סטורר)

את מספר 2 ברשימה בחרנו להקדיש לאחת מהמאפיות- פטיסרי המעניינות בעיר. סטורר מתיימרת להיות הפטיסרי הראשון שנפתח בפריז, ואכן הסניף העתיק והמיוחד שלה עומד על תילו משנת 1860. המקום עבר גלגולים רבים- נפתח על ידי עובד משפחת המלוכה שהיה במקור מפולין, ולאחרונה נרכש על ידי משפחה צרפתית ששומרת על מתכוני המקום בדיוק כמו פעם. במקום תוכלו למצוא מאפים צרפתים קלאסיים כמו אקלריים, טארט לימון ועוד. אל תפספסו טעימה מקינוח "באבא א רום" המפורסם.

המאפייה נמצאת ברובע השני של פריז בכתובת: 51 Rue Montorgueil, Paris.

Boulangerie Frédéric Comyn (פרדריק קומין)

המקום הבא הוא מאפייה קטנה ומקומית, שנמצאת מעט רחוק ממרכז פריז, ברובע ה-15, כ-2 ק"מ דרומית למגדל אייפל. גולת הכותרת של המקום הינה הבאגט הקראנצ'י המיוצר בו. מכל רחבי פריז, וגם תיירים רבים מגיעים לטעום מהבאגט שזכה לתואר "הבאגט הטוב ביותר" בשנת 2022. את סוד הקסם של פרדריק קומין קשה לגלות, אבל איכשהו הבאגט הזה טוב יותר מכל באגט אחר בעיר. במקום ישנם כריכים ומאפים אחרים, אך ללא ספק גולת הכותרת של המקום הינה הבאגט.

כתובת המקום:  88 rue de Cambronne

לאלו המחפשים בגט איכותי במיקום נוח יותר, נמליץ על המאפייה שהגיעה למקום ה3 באותה תחרות בשנת 2022, מאפיית Maison Julien Les Saveurs de Pierre Demours

כתובת המאפייה: 85 rue St Dominique

La Maison d’Isabelle (לה מיזון ד'איזבל)- הקוראסון הטוב בעיר

זוכה תחרות "הקוראסון הטוב ביותר של פריז" לשנת 2018, השלט שנמצא מעל שמו של המקום מתגאה בתואר הנחשק. למקום מגיעים מסיבה אחת- לטעום את קוראסון החמאה הפשוט. ואכן היופי של קוראסון זה הוא בפשטות שלו- בצק פריך עם מילוי חמאה עדין, והטעם… מושלם.

המקום נמצא ברובע הלטיני בכתובת: 47 Bd Saint-Germain, Paris

סיור סודות המאפיות בפריז:

אחת הדרכים לטעום את הטוב שיש לפריז להציע היא לקחת סיור מאפיות מודרך. אחד מהסיורים המומלצים הוא הסיור עליו נספר לכם כאן, סיור "מאחורי הקלעים של המאפייה".

הסיור הנמשך כשעתיים מתחיל בהצצה אל מאחורי הקלעים, מטבח מאפייה צרפתית קלאסית. בסדנה תגלו את שלבי אפיית הבאגט הצרפתי המושלם.

הבוקר מתחיל בארוחת בוקר במאפייה, מאפים כמו קוראסון חמאה ו"פא או שוקולא" (pain au chocolat) המפורסם.

בסיום הסיור תכינו בעצמכם באגט צרפתי לפי המתכון הסודי של המאפייה.

חשוב לדעת:

הסיור מלווה בהדרכה צמודה בשפות: אנגלית, ספרדית או צרפתית, בהתאם לבחירתכם.

משך הסיור שעתיים במהלכם שומעים הדרכות, אוכלים ארוחת בוקר ומכינים בעצמכם באגט.

הסיור מתרחש במאפיית Miss Manon הידועה, שנמצאת בסמוך לפלאס דה ווז', בכתובת: 87 Rue Saint-Antoine, Paris.

מחיר הסיור הינו 90 אירו למבוגר מעל גיל 18, ילד (5-17) ישלם 50 אירו. מתחת לגיל 4 מחיר הסיור הינו 25 אירו.

יש להזמין כרטיסים מראש באתר

סיור סודות הכנת הבאגט

בסיור זה, תגיעו אל מאפייה פריזאית אותנטית ותגלו את סודות המקצוע- כיצד להכין לחמים צרפתיים קלאסיים.

הסיור כולל הדגמה של שף הבולונז'רי כיצד מכינים באגט מושלם. הסודות על פי המקום, טמונים בערבובו של הבצק, באופן שבו לשים אותו ובבישולו בתנור הבאגטים. בסיום ההכנה תטעמו כמובן את הבאגט המושלם, ותקבלו קוראסון מעשה ידי השף.

משך הסיור הינו שעה, והוא בקבוצות קטנות של עד 8 משתתפים. הסיור בשפות אנגלית צרפתית או יפנית- לפי בחירתכם.

הסיור מתרחש במאפיית Le Grenier à Pain Caulaincourt

 הנמצאת בכתובת: 127 Rue Caulaincourt, Paris.

עלות הסיור- 47 אירו לאדם.

יש להזמין כרטיסים מראש באתר האינטרנט

 

לסיכום, בכתבה זו הבאנו לכם המלצות על קצה המזלג היכן לטעום את המאפים, הקינוחים והלחמים הטובים ביותר בעת שהותכם בעיר. חשוב לנו להדגיש כי החוויה בפריז היא לשלב מקומות מתויירים ומוכרים יחד עם מקומות אותנטיים יותר, ובכתבה ניסינו להביא טעימה משני העולמות. אז צאו לגלות את טעמי העיר, ואל תתמלאו, כי יש עוד הרבה לטעום.

רוצה לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בדיסני מתחילה כאן

מחכים לך בפייסבוק!